sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Ihan pipona pipoja:)

Vuodenvaihteessa uutta Modaa lukiessani innostuin Punaisen ristin uudesta Pipoapua pohjolasta-neulekampanjasta. Parin pipon neulominen ei riittänytkään, vaan muhun iski pakkomielle päästä eroon vuosia laatikoissa lojuneista jämälankakeristä. Pipoja onkin tammikuun aikana syntynyt yhteensä 15 kappaletta. Lisäksi oikean alareunan petrooli alpakkapipo on Sannan neulomus.
Kaikista jämälangoista en vieläkään päässyt eroon, joten pipoja on ehkä tulossa jossain vaiheessa muutama lisää ennen kuin postitan nämä, sillä eihän tuollaisen yhden neulomiseen kovin montaa tuntia kulu:) Toivottavasti moni muukin intoutuu tyhjentämään omia lankavarastojaan hyvän asian puolesta! Pipo-plääh yllättäen yllätti ja nyt on jo muut projektit mielessä. Tällä hetkellä puikoilla on merinosilkkinen Print O' the Wave-huivi. Pää pursuaa muitakin ideoita vaikka millä mitalla ja kävinkin viikolla hamstraamassa Kärkkäiseltä valkoista Novitan Bambua, sillä pakko saada kesäksi hyvissä ajoin tunika! Pari villatakkia on myös suunnitelmissa. Voih, kunpa sitä aikaa vain olisi!Särmä haastoi jokin aika sitten listaamaan suosikkilangat. Viittä suosikkia ei ole kovin haastavaa valita, sillä loppujen lopuksi en ole niin hurjan montaa eri lankaa edes testannut. Langat eivät ole listassa missään järjestyksessä, koska kaikki ovat hieman eri tarkoitukseen.

1. Grignasco Merinosilk. Ihanan kevyt huivilanka ja mielettömän pehmeä myös isommissa neuleissa. Värikartasta löytyy mukavasti värejä.

2. Garnstudio Drops Alpaca. Alpakkahan nyt on ihan parasta. Lämmin, mutta kevyt lanka. Ihan mahtava värivalikoima! Harmi vaan että tätä lankaa ei saa Oulussa mistään:(

3. Sandnes Alfa (glitter). Sopivan paksu ja lämmin lanka pipoihin. Pipojahan tästä on oikeastaan tähän mennessä tullut vain tehtyä, vaikka olisi kiva kokeilla johonkin muuhunkin:) Alfa glitteristä haluaisin kokeilla vielä kaikkia värejä, joita ei ole tullut testattua.

4. Garnstudio Drops Safran. Sopivan kevyt puuvillalanka kesäneuleisiin. Ihastuin Safraniin neuloessani siitä tunikaa viime syksynä ja pakko kokeilla lankaa vielä johonkin muuhunkin projektiin:)

5. Novita Bambu. Tällä hetkellä taitaa olla suosikkini Novitan langoista. Kiva kevyt lanka erityisesti kesäneuleisiin. Värikartta ei ole kyllä mistään kotoisin, mutta kyllähän valkoisella, ruskealla, mustalla ja beigelläkin pääsee jo pitkälle:)

Kiitoksia kaikille ihanille ihmisille, jotka huomioivat minua You make my day-awardilla. Ne lämmittivät todella paljon:D Blogeja, jotka piristää mun päivää, on kyllä ehkä reilusti päälle parisataa, joten ajattelin nyt listata vain joitakin ihania blogeja, jotka eivät välttämättä ole kaikille neuleblogistaniassa tuttuja, koska nämä eivät taida oikeastaan neuleblogeja olla.

1. Vintage living. Minäkin haluan vanhan hirsitalon! (vai haluankohan oikeasti..)
2. ~> O <~. Kaikkea ihanaa sälää ja taitaapa siellä silloin tällöin yksi mäyriskin esiintyä:)
3. My (BOHO) Life Style. Ihanan värikästä sisustelua.
4. Face Hunter. Ihania ja ihan hullunkurisia vaatteita.
5. Decor8. Ihan liikaa ja liian ihania ideoita kodinsisustukseen.
6. .chocolate circus. Elämää, ei sen enempää.
7. Tunnelmaa. Tunnelmaa:)
8. White Country. Värikästä elämää. Tai ainakin värikkäitä kuvia:)
9. Sfrgirlbybay. Paljon kaikkea ihanaa sälää.
10. Coiled. Ihana käsityöblogi.

Toivottavasti edes joku löysi näistä itselleen uusia blogituttavuuksia. Itse olen ainakin muutaman napannut seuraillessani muiden listauksia.

Otin varaslähdön laskiaiseen ja leivoin jo tänään laskiaispullia, nam. Nyt loppuillaksi telkkarin ääreen herkuttelemaan ja neulomaan:)

sunnuntaina, tammikuuta 06, 2008

Bling bling Baudelaire

Joululomalla sain neulottua yhdet sukat. Mietin pitkään sopivan simppeliä ja pientä projektia, jotta lomalla ei tulisi neulomisesta ressiä. Päädyin Baudelaire-sukkiin, joita olen jo kauan muiden neulomina ihastellut. Joululahjaksi sain sopivasti Sannalta ihanaista pinkkiä kimalle-Sisua, jota täytyi heti päästä testaamaan, sillä Sisulla en ole ennen sukkia neulonut.Malli: Baudelaire, Knitty summer 2006
Lanka: Sandnes Sisu Glitter, pinkki (4613)

Puikot: 2,5 mm

Koko: S

Kulutus: vähän vajaa 100 g
On nämä kyllä ihanat ja niiin kauniit, kuten varmaan kaikki muutkin Cookie A:n sukkamallit!