sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Väriterapiaa

Aina silloin tällöin olen netin sisutusblogeja selaillessani bongannut ihania kirjahyllyjä, joissa kirjat on järjestetty värien mukaan. Uusimmassa Trendissä taas oli hauskasti laitettu CD-levyt riviin.Sunnuntai ja paljon joutoaikaa, joten tänään sain vihdoin järjestettyä myös meidän kirjahyllyn värien mukaan. Järjestykseen pääsi niin kirja-, CD- kuin DVD-kokoelmammekin. CD:t oli helpoin saada järjestykseen, koska niiden kyljessä ei ollut kovin kirjavasti eri värejä. Sen sijaan DVD-levyrivi ei näytä niin tasaiselta, sillä monien levyjen kyljissä ei ollut yhtä hallitsevaa väriä.
Mukavaa sunnuntaipuuhaa tämä kyllä oli ja tulipa samalla siivottua kirjahylly pitkästä aikaa kunnolla. Aurinko on ihana, mutta paljastaa huolestuttavasti paksut pölykerrokset:)Nyt kehtaa taas pitkästä aikaa katsella kirjahyllyä hymyhuulilla, kun kaikki romut ei ole siellä ihan sekaisin. Tavarat eivät myöskään ole vain järjestyksen vaan nätissä järjestyksessä:D

torstaina, helmikuuta 14, 2008

Lehtiä sukissa

Pienempi väliprojekti hyppäsi heti puikoille kun viime viikon alussa Favorite socks -kirja saapui postilaatikkoon:) Söpöt lehtisukista tuli, mutta olisi saanut olla hieman napakammat. Nyt eivät pysy kengissä syrttääntymättä, joten taitavat mennä unisukiksi. Neuloin resorin 2,5 mm puikoilla, mutta sen jälkeen päätin vaihtaa ohjeen mukaisesti 2,75 mm puikkoihin. Olisi ehkä ollut hyvä pysyä niissä pienemmissä koko neuleen ajan. Malli: Embossed leaves socks, Favorite socks
Lanka: Regia Silk, luonnonvalkoinen (002)
Puikot: 2,5 mm ja 2,75 mm
Kulutus: 67 g

Oikein mukavaa ystävänpäivän iltaa kaikille blogitutuille ja Elmeriltä paljon märkiä pusuja ihanille tytöille!

sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Kalanruotohame

Ihana, ihana, ihana hame vihdoinkin valmiina:DHameen virkkasin valmiiksi jo viime vuoden loppupuolella, mutta kun ompelin silloin sivusaumat yhteen, pettymys olikin suuri. Hame oli ihan liian iso ja näytti todella pönäkältä päällä. Näin kävi, vaikka tein ohjeen mukaisella langalla sekä pienimmän koon mukaan ja vieläpä pienemmällä koukulla kuin ohjeessa. Vasta eilen uskaltauduin fiksailemaan hametta ompelemalla koneella sivusaumat uusiksi ja leikkaamalla muutaman sentin kaistaleet sivuista pois. Riski kannatti ottaa, koska nyt se on hyvä:)
Fiksailin ohjetta myös sen verran, että tein hameesta lyhemmän, sillä jalkani eivät pituudeltaan tosiaankaan ole mallinmitoissa, joten lankaakin kului selvästä (n. 100 g) ohjeen kulutusta vähemmän.

Alushame löytyi joskus viime syksynä kirpparilta ja olikin alunperin mekko. Tuolloin en vielä tiennyt mitä tekisin kyseiselle mekolle, mutta onneksi sen silloin ostin, koska se on kuin luotu tämän hamen kaveriksi. Kuvissa näkyvän neuletakin taisin myös löytää samalla kerralla mekon kanssa ja se on ollut tänä talvena ihan ehdototon lempparineuleeni, sillä se on tosi lämmin vaikka onkin kevyt ja ohut. Sopii myös sekin hameen kanssa täydellisesti yhteen:)
Malli: Herringbone skirt, Knitscene fall 2007
Lanka: Elsebeth Lavold Silky Wool (41)
Koukku: 3
Kulutus: 250 g

Samanmoisen hameen voisin toisenkin virkata vielä jostain kesäisemmästä langasta. Hametta oli tosi mukava tehdä, vaikka aluksi virkkaus englanniksi hieman hirvittikin. Onneksi Marjutin sanasto jälleen kerran pelasti:)