maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Little silk shrug

Tänä kesänä oli yhdet hääjuhlat, joihin sain kunnian osallistua vieraana. Mekkoa etsittiin pitkään ja hartaasti useasta kaupungista Amsterdamia myöten (olin siis laiska enkä jaksanut itse ommella). Kun mekko lopulta löytyi, täytyi tietenkin neuloa vielä väriltään mekon nauhaan sopiva lämmike. Pitkään ei miettimiseen mennyt, sillä Lace Stylen Little silk shrug on yksinkertaisuudessaan tosi kaunis. Hihoja vain pitensin, jotta illan viiletessäkin vielä tarkenisi.
Malli: Little silk shrug, Lace Style
Lanka: Marks&Kattens Flox Star
Puikot: 3,5 ja 4 mm
Kulutus: n. 110 g

Minua lähestyi keväällä Ravelryssä Knitscene-lehden toimittaja. Ei kylläkään missään niin supermahtavassa asiassa kuin Tikrua taannoin saman sivuston kautta, mutta halusivat julkaista syksyn lehdessään kuvan talvella tekemästäni Herringbone skirtistä Knitspotting osuudessa, jossa lehden ohjeilla tehtyjä neuleita esitellään. Herringbone skirtin ohjehan oli siis syksyn 2007 Knitscene-lehdessä. Olin jo unohtanut koko asian kunnes postilaatikosta tippui ilmainen Knitscene-lehti ja siellähän se oli viimeisellä sivulla minunkin hameeni muiden neuleiden joukossa:) Suuren suuri kiitos ja kumarrus kaikille ihanista kommenteista edellisen postauksen Wilhelmiinasta:D Yritän saada jonkinlaista ohjetta aikaiseksi, kun tuli niin monta pyyntöä:)

perjantaina, heinäkuuta 25, 2008

Wilhelmiina

Huoh, vihdoinkin sain neulottua valmiiksi tämän jo ties milloin aloitetun tunikan. Suunnitelmat ehtivät muuttua moneen kertaan ennen kuin loppujen lopuksi neuloin yksinkertaisen sileän helman ja hihat palmikkoneuleosuuden lisäksi. Palmikkokuviot on kahdesta neulekirjasta (joita en juuri nyt muista, sillä olen reissussa) kopioitu, mutta muuten neule on itsesuunniteltu.
Tulokseen olen kyllä erittäin tyytyväinen ja tämä on varmasti neule, jota tulee oikeasti pidettyäkin. Tunika sai nimekseen Wilhelmiina. Yritin ainakin googlettaa, että sen nimistä neuletta tai ainakaan tunikaa ei aikaisemmin olisi jo olemassa.. toivottavasti google oli oikeassa:) Kuvissa vaaleat rintsikat näkyvät tyhmästi tunikasta läpi. Kuvat kun on otettu mökillä ja tämän tunikan kanssa paremmin sopivia tummia ei sattunut mukaan.Malli: oma, Wilhelmiina-tunika
Lanka: Novita Bambu, ruskea
Puikot: 3 mm

torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Kesän helpoin mekko

Saanko esitellä kesän helpoin, nopein, halvin, söpöin, nätein ja ekologisin mekkotunika.
Kirpparilta ensin matkaan ylisuuri vekkihame. Saksilla helmasta parikymmentä senttiä pois. Saksittu ylijäämä revitään kolmeksi tasakokoiseksi suikaleeksi. Ommellaan kukin suikale kaksinkerroin nurjalta ja käännetään oikein päin. Letitysoperaatio suikaleista. Käännetään ja ommellaan helma. Ommellaan reunat kuminauhan kohdalta sopivaksi, jotta mekko pysyy päällä. Ommellaan letitetty nauha kiinni mekon eteen keskelle. Ommellaan myös niskasta sopivasta kohtaa letit yhteen, jos ei halua paksuja solmuja niskaan. Pätkästään letit sopivan mittasiksi ja kierästään solmut päihin. Vielä mekko päälle, vyö rintojen alle ja legginsit sekä korkkarit jalkaan. Kannattaa koristaa mekko vielä kivalla rintaneulalla. Tätä ohjetta saa käyttää ja soveltaa vapaasti:)
Joku on jo saattanut huomata että kuvausmatka suuntautui tällä kertaa hieman eksoottisempaan paikkaan, nimittäin Amsterdamiin.Kuvan vyö on myös kirpparilta, legginsit Karma Shopista (sinne shoppaileen!), kengät Amsterdamista ja kukkanen Cailapin.

Näitä mekkoja vois tehdä kyllä vaikka kuin monta jos vain löytyis kivan värisiä vekkihameita kirppareilta enemmän!

Amsterdamista en onnistunut löytämään kuin yhden lankakaupan, mutta sekin riitti sillä siellä oli ihanan värikäs valikoima Rowanin Kidsilk Hazea, josta olen haaveillut jo pitempään. Kaupan nimi oli de Afstap.Raaskin jopa ostaa Rowania, koska en ole sitä koskaan ennen ostanut ja en ole myöskään aikoihin uutta lankaa ostanut. Näillä uskotteluilla itselleni lähtivät siis mukaan viisi kerää glacier-väristä ihanuutta.
Amsterdamin reissun jälkeen jäin vielä muutamaksi päiväksi ystäväni luokse uskomattoman kauniiseen Porvooseen. Vanhan kaupungin Design Delistä löytyi niin ihana kukkaro, että arvatkaa vain jäikö se kauppaan? No ei todellakaan. Printti on kyllä ihan just kuin meidän Elmeri! Kiitoksia Laika designille ihanista koiraprinteistä!